Splachovatelné vlhčené utěrky

Splachovatelné vlhčené utěrky jsou problémem nejen pro domovní čističky, ale také pro velké komunální čistírny. Splachovatelné utěrky nejsou vždy také biologicky rozložitelné. V takovém případě se jedná o produkty, které jsou vyráběny z umělých vláken a ty biologická čistička nedokáže zpracovat.

 

Hygienické vložky a tampony

Podobně jako splachovatelné utěrky jsou i tyto předměty problémem pro domovní čističku. Většinou jsou vyrobeny z umělých vláken a nejsou biologicky rozložitelné. Mohou způsobit ucpání nejen čistírny, ale také potrubí.

 

Tuky, oleje a mastnota

Použitý kuchyňský olej, připáleniny a různá mastnota jsou biologicky rozložitelné látky, ale přesto by do domovní čističky neměly vstupovat ve zvýšeném množství. Požitý kuchyňský olej by se měl sbírat do zvláštních nádob a předávat ke zpracování. Připáleniny a zbytkovou mastnotu je dobré otřít do papírové utěrky a vyhodit do komunálního odpadu.

Při nedostatečně rychlém a efektivním procesu biologického rozkladu v domovní čističce lze tyto látky vidět na hladině vody vysrážené na stěnách nebo volně plovoucí ve formě kuliček a zaoblených útvarů. V takových případech jsou řešením BAKTERIE NA ROZKLAD TUKŮ.

 

Agresivní chemikálie

Problém agresivních chemikálií je hlavně ten, že často nejsou biologicky rozložitelné a zároveň mohou mít biocidní účinky. To znamená, že zneškodňují škodlivé organismy. Kromě nich však mohou mít stejný účinek i na prospěšné mikroorganismy v odpadní vodě, zejména pokud se v ní nacházejí ve vyšší koncentraci. Patřit sem může také dezinfekce.

Je důležité se takovým prostředkům vyhnout a nahradit je biologicky rozložitelnými látkami a používat EKOLOGICKOU DROGERII.

 

Ropné látky a minerální oleje

Domovní čistička je systém, který je navržen pro čištění splaškových vod z domácnosti. Takový systém a mikroorganismy, které se v něm běžně vyskytují, nejsou schopny rozložit ropné látky a minerální oleje. Tyto látky se odstraňují v průmyslových čistírnách odpadních vod nebo jiným způsobem. Průmyslové čistírny, které jsou navrženy k rozkladu ropných látek, mohou při své činnosti využívat BAKTERIE NA ROZKLAD UHLOVODÍKŮ.

 

Voda ze zařízení v domácnosti

Do biologické domovní čističky by neměla být vypouštěna odpadní voda z různých zařízení, která se v domácnostech běžně používají, není-li to výrobcem domovní čističky povoleno jinak. Mimo jiné sem patří:

Odpadní voda z filtrace

V tomto případě se jedná o různé filtry na vodu, která se využívá v domácnosti. Voda, odpadní voda, která vychází z takové filtrace může obsahovat různé soli a vysokou koncentraci látek jako jsou například dusík, fosfor nebo síra. Může sem patřit i odpadní voda z reverzní osmózy.

Neošetřený kondenzát z kondenzačního kotle

Kondenzát tvoří hlavně voda, která může obsahovat látky nebezpečné pro životní prostředí a mít nízké pH (kolem 4). Tento kondenzát je před odváděním do domovní čističky třeba upravit pomocí neutralizátoru.

 

Nevíte si vybrat správný postup při řešení problémů s domovní čističkou? Poradíme Vám prostřednictvím ONLINE KONZULTACE v českém nebo anglickém jazyce.

Související produkty

Komentáře (0)

V tuto chvíli nejsou žádné komentáře
Produkt přidán do seznamu přání
Product added to compare.