Domácnosti s nedostatkem vody

Každá biologická domovní čistička má maximální i minimální přítok vody, který se určuje v závislosti na čase (např. hodinový, denní, měsíční, roční). Budoucí majitel se zajímá převážně o maximální přítok, aby se vyhnul takzvanému vyplavení čističky. Bioseptik.cz při výběru doporučuje soustředit se hlavně na minimální přítok vody. Pokud tato podmínka není splněna, čistička nemusí pracovat správně ze 2 důvodů.

Prvním důvodem je, že do čističky může vstupovat nedostatečně zředěná odpadní voda. To znamená, že v čistírně bude příliš velké množství odpadu a příliš málo vody. Biologický rozklad organického odpadu je v takovém prostředí zpomalován nebo může být zcela zastaven.

Druhým důvodem je, že z čističky se dostatečně nevyplavují produkty biologického rozkladu a zbytky odpadu. To způsobuje míchání zbytkového odpadu s novým odpadem, což má za následek postupné přesycení systému odpadem, který postupně zpomaluje až zastavuje biologické procesy.

Tyto procesy většinou probíhají současně a systém zatěžují najednou. Týká se to hlavně domácností se studnou, která není dostatečně vydatná nebo domácností, ve kterých se snížil počet obyvatel.

 

Domácnosti s osobami užívajícími silné léky

Domácnosti, ve kterých bývají těžce nemocné osoby nebo osoby, které dlouhodobě užívají silné léky, by také měly zvážit koupi biologické domovní čističky. Jedná se hlavně o chemoterapii, silná antibiotika, která se musí užívat dlouhodobě a podobné léky, které mají negativní vliv na biologické procesy probíhající v čističce.

Pro osoby s oslabeným imunitním systémem může být manipulace s odpadní vodou a systémy pro její čištění vysoce riziková a Bioseptik.cz ji nedoporučuje.

 

Domácnosti s výpadky elektrické energie

Biologická domovní čistička může být složena z více elektrických zařízení, která mohou vyžadovat nepřetržitý přísun elektrické energie. Domácnosti, které se nacházejí v lokalitách s častými nebo dlouhodobými výpadky elektrické energie by měly koupi takového systému zvážit.

 

Nevíte si vybrat správný postup při řešení problémů s domovní čističkou? Poradíme Vám prostřednictvím ONLINE KONZULTACE v českém nebo anglickém jazyce.

Komentáře (0)

V tuto chvíli nejsou žádné komentáře
Produkt přidán do seznamu přání
Product added to compare.